Hello people!


Salam. jemah tahu blog jemah tak gojes tak maket macam blog uolls. tapi iolls tak kisah huahua. blog ni tempat kaki kaki repek dann tempat kongsi maklumat.

jemput tambah nasik, tapai tu sedap boh silakan.



Tuesday, March 1, 2011

Yogurt Mask baik untuk kulit!

Assalamualaikum . .


dah berkurun rasanya tak update blog. malas + busy la
cehh. berkata2 bagai orang bekerjaya. padahal tersadai dan berkulat di rumah =.=


o well, entry ni nak kongsi pasal yogurt mask.
yea, yogurt mask! :D


probably untuk korang yang selalu busy dengan kerja, takde masa nak manjakan dan bergeli2 dengan kulit.
or korang yang nak mask 100% natural dan x payah nak kua kan duit (sangat).
so this is perfect.


natural yogurt atau bio yogurt mengandungi lactic acid dan enzyme2 berguna.
ia mampu melembapkan dan mencerahkan kulit.
yogurt boleh melembutkan, mengawal kemerahan.
bukan tu je. yogurt jugak boleh membersihkan dan merawat cela.
hasilnya, kulit jadi clear, halus dan lembut.

best kan? so let's get this partay started. weehoo~



so dalam tutorial ni, of course korang perlukan yogurt.
pastikan yogurt tu natural, tidak berperisa dan tiada kandungan gula.

aku guna natural yogurt by dutch lady. saiz kecik yang singgit lebih tu pun cukupp
jangan korang buang lak lid die. nanti kang tak tahu bila expired
kalau tumbuh cendawan ke, raflesia ke kat muka korang, aku tak tanggung eaa (O.O)


Cara-cara:
  1. ambik satu sudu penuh yogurt.
  2. guna berus (makeup brush), tangan or kapas untuk apply kat muka.
  3. mulakan dengan lapisan nipis. kemudian bina lapisan secara rata.
  4. tebalkan lapisan pada bahagian yang bermasalah.
  5. biarkan selama 20-30 minit dan bilas.

senang je kan?


tak percaya? aku betul2 buat ni. nampak kelakar dan menakutkan kan
bonus: bole pakai buat menyakat orang

tapi hasilnya, fuihh. lembut gile youuuu.
I loikee. ngee~
rasa lembut dan lembap gile. almost melekit tapi tidak.
seronok bagai coz kulit aku kering. hee


amalkan mask ni 2 kali semnggu selepas mandi.


Good luck and have fun! :)

2 comments:

  1. Replies
    1. yep. simple aje. kadang sampai tertidur sebab mask ni sejukk :D

      Delete