Hello people!


Salam. jemah tahu blog jemah tak gojes tak maket macam blog uolls. tapi iolls tak kisah huahua. blog ni tempat kaki kaki repek dann tempat kongsi maklumat.

jemput tambah nasik, tapai tu sedap boh silakan.



Tuesday, January 29, 2013

Cara Menghias Bilik Tidur | Kreativiti

Assalamualaikum



ahai dis iz mai pebelet holiaouuww~

dah lama ku menantikan saat ni. kiki. memang hobi menghias2 kalau dah takde kerja ni


AMARAN : bilik tersangatlah pink. agak budak2? hihi. mix dan match sayang. had umur? as long as you feel young :3




Cara Menghias Kamar Tidur





Sebelum




nampak kosong kan meja solek ni? berhabuk tu obvious sangat halamaks






Selepas





voila
yang ni sebenarnya heat isolation pad punya yang letak cawan panas ke apa dia serap haba la
tapi aku kan peduli apa kan. goreng aje
so tadaa~ tak nampak kosong lagi da ^^







Sebelum





hari tu mak upah indon suruh kemas bilik aku (alamakk)
lepas tu dia masukkan barang2 atas meja solek dalam satu kotak
eew





so aku beli kertas pembalut rege singgit









Selepas




haa dah molek sikit kan
tak cukup kertas nak balut belah dalam hukhuk
masuk bawah meja solek dah boleh jadi laci palsu. ahah


tips : boleh recycle dan jimat duit daripada beli kotak kat kedai. jimat space dengan masukkan barang2 dalam tu. lebih praktikal ekceli! siyesly









oke meja solek kitew dah cantik ^^





dan . . . . . . 






lepas tu ikat selendang rainbow yang tak pakai atas tu macam antu toncet
kiki bosan
korang boleh try letak bunga ke, reben ke, patung, lampu liplap ke or pape yang berkenan









haa lagi satu tips, korang boleh beli satu bekas macam laci ni
simpan aksesori gelang, cincin dalam tu
kemas sikit ^^












siapa pulak laa hanan dan sarah ni pemes jap
or korang boleh simpan brooch or jam or pape yang berkenaan dalam bekas yang dapat dari kenduri kahwin uh
cute ekceli mewmew :3










pengikat langsir
ni sebenarnya baru jugak beli hari tu
aww cute bunga besar dengan corak vintage





lepas tu aku bosan
aku nak try yang lain dari yang lain sikit


lalu . . . ..











tell me how cute are they??!
hihi
nate ni jumpa kat pasar malam. RM11 sekor
tampal je mereka dekat langsir macam suka hati ahah
 natang ni boleh picit pastu keluar suara monyet dengan mata merah nyala2 bafak seram nak mampuss







namun tiba-tiba . . . . 










jumpa yang real laa kat kedai halamak haii
comel tak kwang soo kitew bergayut kat situ??!
kiki suke suke suke ^^
ada banyak lagi. monyet, tiger, singa, anjing etc 
RM9 dua ekor!
















penyangkut ni banyak function
boleh sangkut tudung, rantai, kunci, keychain dan sebagainya
jimat space dan at the same time jadi wall deco








 Sebelum







halamak haih serabut betul beg bebanyok sepah2 nim










Selepas 








haa selain dari letak laundry, korang boleh jugak letak beg2 dalam tu
jimat space dan tersusun kan sekarang?








ataupun . . . . . . 













sebenarnya untuk display pinggan perhiasan
yep. pinggan gambo kitew pi langkawi lew
muehehe





tetapi . . . . 







guna untuk sangkut beg
amboi sampai tergeliat aih
sebagai contoh je tapi korang dapat kan the main idea tu?
wall deco jugak ^^







Sebelum




waduh banyak sekali baju bersepah tak tahu nak letak mana
*baju kurung dari U tak pakai err







Selepas




tadaa~
haa storage box yang boleh lipat2 ni boleh masuk dalam rak buku
sebenarnya tak muat *wuwu* tapi paksa relakan beliau huh
selain letak baju boleh jugak letak lotion ke, cables ke, beg ke, pape la yang berkenan







Sebelum




alalaa bersepahnya
buku SPM buku sekolah agama berlambak lagi ahaks







Selepas




kiki dah kemas kan sekarang?
si monyet tu bio bergayut kat situ je lah











o well yang ni sebenarnya extras je
bilik aku takde kerusi *sobsob
so prefer duduk bawah je
gabungkan 1 bantal bercorak dengan 1 bantal plain
it pops!







-- TAMMAT --











next maybe nak buat cara manage almari or full room tour or cara kemas bilik i dunno. korang rasa? and kalau korang ada decoration bilik yang cantik2 jugak, apa kata share link dekat comment. sangat ingin nak tengok wuhuu~! :D






you don't need much. just a pinch of creativity to turn nothing into something :)









12 comments:

  1. salam..hai hai hai..wah.pink buat sy ceria.ekekeke..kreatif & rajin.hihi.:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. hihi sakit mata jugak kadang pink sngat. da xde keje baru rajin sikit hihi :p

      Delete
  2. Bilik awak boleh tahan lagi...=,=
    Bilik saya lagi teruk =,=....
    Baju bersepah2 kat atas lantai....
    Barang pun....
    T_T tak tahu nak buat macam mana lagi T______________T
    huhuhuhuhu.............
    Anyway,bilik awak cantik ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh awakk.. hehe ^^

      takdelah sebenarnya kejap je tu kemas. sekarang ni da macam apa da bilik.. haha.
      haa kalau nak mengemas ni sebenarnya kena ada determination. cewahh.. kiki

      mungkin pasni bole buat cara kemas bilik pulak kan :D

      Delete
    2. samalahh, tak de idea nk kemas bilik nihh..hahah

      Delete
  3. Wah! cantiklah bilik awk mcm tuan nya gak..trima ksih bgi tips kalau tak,enth sampai bila bilik sya akan kmas..

    ReplyDelete
  4. Hey bagus sekali kamarnya, aku lagi pusing mikirin gimana mau bikin kamar ini kayak punya kamu. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasihh.. mudah aja. yaa hanya perlu sedikit kreativiti :)

      Delete
  5. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Hias Bilik Si Manja

    ReplyDelete
  6. haha..tetap bersepah as a person that called "women".. by the way, im a man that a particular person in order to ensure my room stay in tidy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha time post ni belum "women" lagi. baru "teenager".. skrg bilik dah as neat and tidy as a grown up ;) anyway thanx for ur opinion

      Delete